Rodičovské vychytávky, ktoré vám nesmú chýbať!

14. máj'19
Rodičovské vychytávky, ktoré vám nesmú chýbať!

Rodičia nám určite dajú za pravdu, keď povieme, že rodičovstvo nie je vždy prechádzka ružovou záhradou. To však neznamená, že to za tie detské úsmevy, prvé kroky a iné míľniky nestojí. S novými pomocníkmi v starostlivosti o deti to však môže byť ešte krajšie a jednoduchšie!

Naladiť sa na rovnakú vlnu s bábätkom niekedy čerstvým rodičom trvá dlhšie, ako by si priali. Bábätko nespí, odmieta príkrmy a večerné kúpanie je hotovou katastrofou. Našťastie existujú praktickí pomocníci, ktorí vám v každej situácii podajú pomocnú ruku. Viete, ktoré doplnky starostlivosti o bábätká a deti to sú?

Rodicovstvo babycook

Prvé príkrmy

Detská výživa je samostatná kategória, ktorá sa nedá tak celkom riadiť pravidlami. Deti totiž často odmietajú nielen prvé príkrmy, ale aj materské mlieko, čo privádza čerstvé mamičky do zúfalstva. S pomocníkmi na kŕmenie Beaba však bude každé jedlo hotovým zážitkom v tom najlepšom slova zmysle. Všetko sa začína už jednoduchou a rýchlou prípravou jedla v parnom variči Babycook®, kde sa zelenina, ovocie, mäso a prílohy varia na pare. Tepelným spracovaním sa odstránia látky, ktoré by mohli drobcom uškodiť, no zároveň jedlo neprichádza o žiadne dôležité živiny.

Obrovským pomocníkom sú tiež kuchárske knihy pre deti od 4 až do 24 mesiacov, ktoré ponúkajú originálne, neokukané a chutné príkrmy a jedlá pre tých najmenších. Krásne ilustrované knihy deťom ukážu, že neznámej zeleniny sa netreba vôbec báť. Čas strávený pri jedle uplynie deťom oveľa rýchlejšie aj vďaka ergonomickému príboru a jedálenským súpravám zo silikónu, ktoré sú odolné voči rozbitiu. Hravé farby, jemné tvary a rozkošné motívy detských riadov zaručia prázdne taniere a plné brušká.

Prvýkrát na nočník

Posadiť dieťa prvýkrát na nočník a ešte k tomu úspešne, môže byť hotová veda, nejeden rodič o tom vie svoje. Cikanie a kakanie do plienky je predsa také pohodlné! Základom úspešného a najmä trvalého odloženia plienok je často práve nočník. Deti motivujú nočníky, ktoré vydávajú melódie alebo sú ich súčasťou hracie panely či roztomilé motívy. Samozrejme, nočník nestačí - nezabudnite deti motivovať aj vy, napríklad pochvalou a za žiadnych okolností neohŕňajte nad ich “výkonom” v nočníku nos.

Rodicovstvo nocnik big

Kúpeľ bez plaču

Aj taká príjemná časť dňa akou je večerná sprcha či kúpeľ sa môže stať pohromou. Nie všetky deti totiž milujú ten pocit, keď ich ponoríte do teplej vody. Aj s tým sa však dá niečo urobiť - základom sú doplnky na kúpanie a po kúpeli, ktoré tento večerný rituál spríjemnia. Veľmi dôležitým faktorom je však tiež teplota vody, ktorá nesmie prekročiť hranicu 37°C. Ideálna teplota je práve okolo 36-37°C a platí pravidlo, že lepšia je chladnejšia ako príliš horúca voda. Po kúpeli nezabúdajte na voňavý detský olejček, ktorého vôňa spolu s masážou bábätko upokojí a drobec si zapamätá, že ku kúpaniu patrí aj táto príjemná činnosť. Nevyhnutnosťou je tiež mäkká osuška s kapucňou, ktorá bábätko po kúpeli zahreje. Bonusom je, ak má osuška veselú potlač s obľúbeným zvieratkom.

Rodicovstvo kupel

Pokojný spánok

Zaspávanie - ďalšia časť dňa, ktorá rodičom spôsobuje vrásky na čele. Ak máte to šťastie a vaše bábätko okamžite zaspí vždy a všade, gratulujeme! Ak nepatríte k tým šťastlivcom, čítajte ďalej. Pravidlom číslo jeden pri uspávaní bábätka je spánková hygiena, ktorá sa začína už pár hodín pred samotným spánkom a prvým krokom je práve vyššie spomenuté kúpanie. Večerná rutina spojená s hygienou by mala každý deň začínať v približne rovnakom čase, čím si dieťatko vytvorí akési vnútorné hodinky.

To však nestačí - dôležitý je aj správny výber postieľky a matraca. Pre bábätká krátko po narodení je ako stvorené hniezdo na spanie Cocoonababy® od Red Castle, v ktorom sa deti cítia bezpečne. Netreba zabúdať ani na jemné svetlo, bez ktorého často nezaspia ani staršie deti. Sladký spánok si však zaslúžia nielen deti, ale aj rodičia. Tým ho zase dopraje elektronická opatrovateľka, ktorá okamžite zahlási, že dieťatko je hore a potrebuje vás.

Rodicovstvo elektronicka opatrovatelka

Vychutnajte si každú chvíľku rodičovstva naplno aj vďaka skvelým pomocníkom z našej širokej ponuky. Záleží nám na tom, aby naše produkty rodičom pomáhali a uľahčovali im starostlivosť o bábätká tak, ako sa to len dá.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.