Jar klope na dvere: ako ju privítať?

20. mar'18
Jar klope na dvere: ako ju privítať?

Jar vítali už naši predkovia a vítame ju dodnes. Pre niektoré rodiny je takýmto začiatkom jari Veľká noc, pre iné je to prvý jarný deň, pre ďalšie zase tradičné pálenie Moreny. Je veľa spôsobov, ktorými môžete s deťmi privítať jar. My sme ich pre vás pár spísali.

Leto vítame prvým kúpaním v teplej vode, jeseň zase zbieraním listov a zimu prvým snehuliakom. Ale ako privítať jar? Vpustite do svojho domova prvé teplejšie slniečko, nakúpte sadeničky alebo semienka, privolajte malých pomocníkov a privítajte jar ako sa patrí!

Veľké jarné upratovanie

K jari nepochybne patrí veľké upratovanie celého domu a záhrady. Je to zároveň taká očista duše aj tela po dlhej zime a s detskými pomocníkmi vám to pôjde ako po masle. Majú vaše deti veľa hračiek, s ktorými sa nehrajú? Sadnite si s nimi na koberec a opýtajte sa ich, ktoré hračky sú ich najobľúbenejšie. Tie im nechajte a ostatné odložte do škatule. Ak si na nich deti po pár týždňoch nespomenú, darujte ich niekomu, kto ich potrebuje viac.

Prebúdzanie záhrady

Po uprataní detskej izbičky prichádza na rad záhrada. Tá si po dlhej zime poriadne vydýchne a určite sa aj kvetinky potešia prvým lúčom jarného slnka. Vytiahnite do záhradky alebo na balkón aj detičky a zamestnajte ich. Práca s hlinou ich bude určite baviť, veď sa môžu s povolením rodičov trochu ušpiniť. Navyše sa naučia niečo o bylinkách a iných rastlinkách a o tom, ako sa o nich treba starať.

Deti a jar

Jarné dekorácie

Už máte všetko upratané? Prišiel čas na skrášlenie príbytku. Na vchodové dvere si zaveste krásny rozkvitnutý veniec, podobne ako počas Vianoc. Pri pohľade naň sa budete ešte viac tešiť domov a rovnako sa k vám bude tešiť aj návšteva. Tam kde trávite s rodinou veľa času dajte vázy s čerstvými kvetmi, alebo narcisy či hyacinty v črepníčkoch. Budú vás tešiť nielen svojou krásou, ale aj vôňou. A v neposlednom rade nezabudnite dostatočne vetrať, vďaka čomu si do domu pustíte svieži a už o niečo teplejší vzduch.

Pred Veľkou nocou

Netreba zabúdať ani na obdobie roka, ktoré chlapci zbožňujú, no dievčatá by boli najradšej, keby neexistovalo. Napriek tomu však k nemu patria čokoládové vajíčka, nádherné kraslice, baránok a zajačik. Zapichnite do kvetináča s narcisom zajačika na paličke, zaveste pár farebných vajíčok na stromček pred domom, do veľkej vázy v obývačke naaranžujte pár korbáčov (ktoré na Veľkonočný pondelok ukryjete) a Veľká noc sa môže začať!

Niekedy stačí len pár maličkostí, a hneď sa doma cítime o niečo lepšie. Možno stačí iba utrieť prach, presadiť kvety či potešiť sa jarnou kytičkou. Jar si toho nepýta veľa, skôr rozdáva radosť. Tak ako budete vítať jar vy?

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.