Sezónne tekvicové pyré

05. sep'19
Sezónne tekvicové pyré

Tekvicová sezóna je konečne tu! Vieme, že túto úžasnú zeleninu ocenia skôr rodičia ako deti, no práve na ich tanieroch by nemala chýbať. Najmä oranžové tekvice obsahujú veľké množstvo beta-karoténu, silného antioxidantu, ktorý eliminuje voľné radikály. Tekvica je tiež skvelým zdrojom fosforu, ktorý je po vápniku druhým najdôležitejším minerálom v tele a podporuje zdravý rast kostí.

Ingrediencie

  • 140 g tekvice (ideálne hokkaido)

Postup

Tekvicu rozkrojte napoly lyžicou odstráňte semiačka a nakrájajte ju na menšie kúsky. Následne takto nakrájanú tekvicu vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť na pare. Po uvarení tekvicu vyberte z variča a odstráňte šupku. Tú môžete, samozrejme, odstrániť aj pred varením, avšak počítajte s tým, že v prípade hokkaido tekvice je to celkom náročné a aj trochu nebezpečné. Na záver uvarenú a ošúpanú tekvicu rozmixujte a ak je to potrebné, pridajte vodu, v ktorej sa tekvica varila.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.