Morčacie chili s tortilami

13. feb'20
Morčacie chili s tortilami

Chili už viac nie je pochúťkou iba pre dospelých. So štipkou fantázie viete toto obľúbené mexické jedlo pripraviť aj tým najmenším. Chutné morčacie chili bude vďaka parnému variču Beaba hotové v priebehu 15 minút a zjedené bude pravdepodobne ešte rýchlejšie!

Ingrediencie

  • ½ šálky nakrájaných morčacích pŕs
  • ⅛ šálky nakrájanej červenej cibule
  • ½ plechovky s fazuľkami
  • ½ plechovky s kukuricou
  • ½ šálky nakrájaných paradajok
  • 1 čajová lyžička mletého čili
  • štipka soli a čierneho korenia
  • červená cibuľa
  • koriander
  • avokádo
  • strúhaný cheddar
  • cherry paradajky
  • tortilové placky

Postup

Morčacie prsia zbavené kože a nakrájané na menšie kúsky vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Po uvarení zlejte prebytočnú vodu (no nevylievajte ju úplne, ešte sa vám môže zísť) a morčacie prsia spolu s kukuricou, fazuľkou, cibuľou, paradajkami a korením dôkladne rozmixujte. Takto pripravené chili naservírujte do hlbokých tanierov alebo misiek, ozdobte nakrájanou cibuľkou, avokádom, cherry paradajkami, strúhaným syrom a koriandrom a podávajte s mierne opečenými tortilovými plackami.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.