Tekvicová sezóna je konečne tu! Vieme, že túto úžasnú zeleninu ocenia skôr rodičia ako deti, no práve na ich tanieroch by nemala chýbať. Najmä oranžové tekvice obsahujú veľké množstvo beta-karoténu, silného antioxidantu, ktorý eliminuje voľné radikály. Tekvica je tiež skvelým zdrojom fosforu, ktorý je po vápniku druhým najdôležitejším minerálom v tele a podporuje zdravý rast kostí.
Ingrediencie
- 140 g tekvice (ideálne hokkaido)
Postup
Tekvicu rozkrojte napoly lyžicou odstráňte semiačka a nakrájajte ju na menšie kúsky. Následne takto nakrájanú tekvicu vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť na pare. Po uvarení tekvicu vyberte z variča a odstráňte šupku. Tú môžete, samozrejme, odstrániť aj pred varením, avšak počítajte s tým, že v prípade hokkaido tekvice je to celkom náročné a aj trochu nebezpečné. Na záver uvarenú a ošúpanú tekvicu rozmixujte a ak je to potrebné, pridajte vodu, v ktorej sa tekvica varila.