Spoznajte mileniálov - rodičov 21. storočia

01. jún'18
Spoznajte mileniálov - rodičov 21. storočia

Každá generácia rodičov má niečo spoločné. Počuli ste však už o rodičoch mileniáloch? Tí sa môžu pochváliť nálepkou najmladší rodičia, pretože sa narodili medzi rokmi 1980 až 2000. To však nestačí na to, aby ste sa k rodičom, ktorí si hovoria mileniáli, zaradili.

Tvrdenie, že mileniáli sú v podstate dokonalí rodičia, nie je až také prehnané, ako by sa mohlo zdať. Ich jediná veľká nevýhoda spočíva jedine v tom, že ich rodičia ani starí rodičia ich v mnohých veciach nechápu. Cestovať po svete s bábätkom? Nechať otca na “materskej”? Brávať deti do kaviarní? Áno, aj takéto rozhodnutia robia milénioví rodičia. Spoznávate sa v nasledujúcich bodoch?

Búrajú stereotypy

Rodičia mileniáli vôbec nemyslia na to, že by mali vo výchove nasledovať kroky svojich rodičov. Vychovávajú totiž intuitívne a hoci sa so staršími generáciami bez problémov poradia, nedovolia im skákať po hlave. Bez obáv z reakcií okolia idú mamičky po pár týždňoch po pôrode do práce a oteckovia s radosťou ostávajú doma s bábätkom. Dôvodom môže byť vyšší plat partnerky, ale aj neopísateľná chuť čerstvého otecka zapojiť sa do výchovy čo najintenzívnejšie.

Vyzerajú super

Mileniálom nemôžete uprieť jedno - vyzerajú naozaj dobre a robia všetko pre to, aby to tak ostalo. Nerobia to však na úkor detí. Tie milujú nadovšetko a aj preto im záleží na tom, do čoho ich oblečú. Zaujímajú sa o slow fashion, podporujú lokálnych návrhárov a za kvalitu si pokojne priplatia. Využívajú tie najlepšie služby, pretože vedia, že žijú len raz a aj vďaka tomu si svoj život s deťmi užijú naplno.

Mileniali detstvo

Milujú slobodu

Mileniáli milujú pocit slobody a nenechajú sa o to pripraviť ani s príchodom detí. Práve naopak, slobodu si s drobcami užívajú ešte viac. Milovať slobodu však neznamená, že sa boja záväzkov. Je to myslené skôr v inom zmysle - mileniáli sa neradi viažu k jednému miestu, a preto ich len málokedy uvidíte bývať vo vlastnom. Zároveň toho vlastnia málo, lebo už zajtra sa môžu sťahovať inam. Veľa cestujú, užívajú si život plnými dúškami a na dovolenky po celom svete bez obáv vezmú aj deti.

Robia, čo ich baví

A väčšinou to robia z domu. Mileniáli sa neboja zmeniť prácu v prípade, že ich nebaví a nenapĺňa podľa predstáv. Väčšinou ich nájdete vykonávať moderné povolania. Často sú blogeri, copywriteri, novinári, programátori, výtvarní umelci či influenceri na sociálnych sieťach. Vyhľadávajú povolania, ktoré im dovolia veľa cestovať a rozvíjať kreativitu, ktorej majú na rozdávanie. Neradi trávia čas v práci, ktorá im nedovolí prejaviť sa a aj preto sa neboja vystriedať viacero zamestnaní.

Mileniali otcovia

Dilema sociálnych sietí

Mileniáli sú síce moderní rodičia, to však neznamená, že trávia každú voľnú chvíľu na sociálnych sieťach. Ale, samozrejme, môžu. Mileniáli sa v podstate rozdeľujú na dve skupiny - tú, ktorá sociálne siete miluje a tú, ktorá ich nenávidí a na instagrame ich budete hľadať iba ťažko. Tí, ktorých tam však nájdete, budú mať profil zaplnený nádhernými fotkami z dovoleniek či kaviarní a určite tam nebude chýbať milované dieťatko a partner.

Mileniali socialne siete

Nech už dostali mileniáli akékoľvek nálepky, isté je, že svoje deti nadovšetko milujú a vždy sú u nich na prvom mieste. Tak čo rodičia, našli ste sa v týchto znakoch?

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.