6 trikov pre ľahšie prebaľovanie

22. mar'17
6 trikov pre ľahšie prebaľovanie

Vymeniť plienku bábätku je celá veda. Minimálne na začiatku, keď si priveziete domov svoje prvé dieťatko. Novorodencom treba vymieňať plienku až 8 - 10 krát denne. Techniku, ktorá bude vyhovovať vám aj drobcovi, teda dostanete do rúk rýchlo. Žiaden stres. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako si môžete prebaľovanie uľahčiť.

S pesničkou ide všetko ľahšie

Nielen mamičky, ale ani deti si prebaľovanie veľmi neužívajú. Pre niektoré je to vyslovene nepríjemná činnosť. Upokojiť svojho drobca môžete pesničkou. Vždy mu pri prebaľovaní pustite obľúbenú pieseň, spoločne hmkajte veselú melódiu alebo robte opičky. Odvediete jeho pozornosť a svojho plačka rozveselíte. Vyskúšajte napríklad túto. Bola vyvinutá spoločne s vedcami, aby robila deti šťastnými.

Hygienicky a rýchlo s prebaľovacou podložkou

Dávate dole plienku, očistíte zadoček, chystáte sa vymeniť plienku, keď v tom zrazu… Prebaľovanie je jednoducho lepšie na vodeodolnej podložke. Žiadna “nehoda” vás nezaskočí. Návlečku vyperiete a podložku utriete.

Prebaľovacia podložka toTs-smarTrike sovička

Prebaľovacia podložka toTs smarTrike

Podložka je vyrobená zo 4 cm hrubého špongiového materiálu, ktorý je mäkkučký a príjemný. Vodotesný povrch zabraňuje znečisteniu vo vnútri podložky. Súčasťou balenia sú aj krásne návliečky s motívom sovy a vankúšik.

Dovidenia dlhé nechty

Dlhé nechty môžete mať aj ako mamička, ale buďme k sebe úprimné, vôbec nie sú praktické. Jednak môžete svojho drobčeka nechtiac poškrabať, no a pri prebaľovaní sa vám môže dostať pod necht trochu hovienka. Aj keď si budete umývať ruky ako chirurg, je veľká šanca, že tam budete mať čosi schované.

Prebaľovanie jednoduchšie

Mobilné aplikácie vám pripomenú zmeniť plienky

Mamička svoje dieťatko pozná najlepšie a vie, kedy je správny čas zameniť plienku. Zhon, únava a niekedy aj ďalšie dieťa vám pomôžu zabudnúť, kedy ste naposledy plienku bábätku menili. Dnes už existujú rôzne mobilné aplikácie, do ktorých zaznamenáte čas zmeny plienky a aj to, akú malo dieťa stolicu. Vďaka týmto informáciám sa naučíte predpovedať, kedy sa dieťatko približne vyprázdňuje (čo sa vám môže zísť aj, ak chcete robiť bezplienkovú metódu), alebo dokážete včas zachytiť prípadné problémy a informovať lekára.

Olejček v spreji jemne vyčistí zadoček

Zaschnuté hovienko ide dole ťažko. Namiesto opakovaného utierania navlhčenými obrúskami, ktoré môže spôsobiť podráždenie, zvoľte radšej prírodný olejček. Nalejte do nádobky s rozstrekovačom vodu s trochou oleja a nastriekajte na zadoček. Nechajte chvíľku pôsobiť a následne zotrite bavlnenou handričkou.

Ošetrenie detskej pokožky

S prebaľovacou taškou máte všetko po ruke

Či už idete kočíkovať alebo na výlet, prebaľovacia taška vám ušetrí kopec času a starostí. Ideálne by sa mala dať pripevniť na kočík, mala by mať dostatok priehradok a podľa možností by mala byť aj štýlová. Nechcete sa predsa hanbiť za svoju prebaľovaciu tašku.

Prebaľovacia taška Voyage 4v1 toTs-smarTrike

Prebaľovacia taška Voyage

Táto multifunkčná taška s elegantným prevedením obsahuje vnútornú tašku, ktorú môžete nosiť aj samostatne, prebaľovaciu podložku aj termoobal na fľašu. Taška je vyrobená z ľahkého vodeodolného materiálu a obsahu viacero priehradiek a vrecúšok pre ľahšiu organizáciu.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.