Detské letné aktivity pre zaneprázdnených rodičov

21. jún'18
Detské letné aktivity pre zaneprázdnených rodičov

Hovorí sa, že šťastie praje pripraveným, no rovnako je to aj s letom. Dva mesiace prázdnin si žiadajú neustály program, na ktorý rodičia nemajú vždy čas. Trošku sme pátrali a zozbierali pár letných aktivít, ktoré pomôžu najmä zaneprázdneným rodičom. Detské leto snov sa začína!

Vziať si na dva mesiace dovolenku je pre väčšinu rodičov nereálne a podobne nereálne je odložiť deti na celé prázdniny k starým rodičom. Deti si však vyžadujú program alebo aspoň opateru, ktorú môžete zveriť do rúk aj iným zodpovedným osobám. Tak kam s deťmi počas leta?

Predĺžený pobyt v škôlke

Aj vo vašom okolí sa určite nájde škôlka, ktorá privíta deti aspoň počas prvého prázdninového mesiaca. Väčšia materských škôl je v lete zatvorená a možno je to aj prípad tej vašej, no nezúfajte a pátrajte. Ak sa bude musieť váš drobec počas leta presunúť do inej, pre neho cudzej škôlky, nepanikárte. Nájde si nových kamarátov a je dosť pravdepodobné, že tam stretne aj tých starých. Zároveň si rozšíri obzory, naučí sa nadväzovať nové priateľstvá a trošku sa “oťuká”.

Detské tábory plné zábavy

Možnosť, ktorú využíva najviac rodičov, predstavujú detské letné tábory. Nie je to síce program na celé leto, ale prináša množstvo zážitkov na celý život a nových kamarátov. Existujú rôzne tábory od tých všeobecných cez umelecké až po také, ktoré deti vezmú na dovolenku k moru. Tieto letné tábory ponúkajú väčšinou dvojtýždňové turnusy. Ich alternatívou sú denné tábory, ktoré fungujú podobne ako škôlka či škola. Každé ráno tam dieťatko odveziete a poobede po práci sa po svojho drobca vrátite.

Letne aktivity tabor

Zázračné kúpele Slovenska

Pobyt v kúpeľoch predstavuje trošku inú verziu letného tábora. Súčasťou kúpeľných pobytov sú ozdravné procedúry a kopec prechádzok na čerstvom vzduchu. Kúpele vám preplatí aj poisťovňa, a to v prípade, že dieťatko trpí nejakou chronickou chorobou alebo je po operácii. Kúpeľné pobyty trvajú zväčša dlhšie ako táborové turnusy, dĺžka pobytu sa pohybuje od jedného mesiaca vyššie. Deti sa vám však domov vrátia plné zážitkov, oddýchnuté a najmä zdravšie ako pred príchodom. Výhodou je fakt, že do kúpeľov ich môžete prísť navštíviť.

Domáca pohoda nadovšetko

Zaneprázdnený môže byť aj rodič, ktorý pracuje z domu. Ani zďaleka sa homeoffice nepodobá na dovolenku a neznamená to, že človek sedí s vyloženými nohami, popíja kávu a sleduje seriály. Ak aj vy pracujete z domu, alebo máte v práci takúto možnosť, vytvorte deťom ideálne podmienky na celodenné hranie. Detskú izbu poznajú ako svoju dlaň, ale čo taký bunker či pevnosť? Z diek, prikrývok a vankúšov im postavte vlastné útočisko, v ktorom ich aj bežné činnosti budú baviť oveľa viac. Homeoffice vám tiež dovolí vytiahnuť deti na balkón či na záhradu, kde sa budú samostatne zabávať a vy zatiaľ môžete pracovať.

Letne aktivity splav

Posledná záchrana

Kto nestrávil prázdniny u starých rodičov, akoby ani neprežil detstvo. Starí rodičia sa na čas strávený s vnúčatkami veľmi tešia, hoci deti to niekedy vnímajú inak. Pravdou však je, že pre rodičov sú babky a dedkovia vykúpením. Vymyslia im úplne iný program ako rodičia či učiteľky v škôlke a škole a pravdupovediac ich trochu rozmaznávajú. A čo je počas prázdnin lepšie ako dopriať si veci, ktoré deťom rodičia tak tvrdohlavo zakazujú? Niekedy sa obetujú aj starší súrodenci, ktorí však počas leta majú množstvo vlastných plánov.

Naplánujte si leto vopred a potom vás už nič neprekvapí. Deti budú presne vedieť, čo ich čaká a na nové dobrodružstvá sa budú naplno tešiť. Na aké letné dobrodružstvá ste sa počas detstva najviac tešili vy?

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.