Sú veci, ktorým sa rodičia malých detí v kuchyni vyhýbajú. Medzi ne bezpochyby patrí aj teľacie mäso a korenie rôzneho druhu. Kvalitná teľacina z dôveryhodného zdroja je však oveľa prospešnejšia ako napríklad kuracie mäso z putlov supermarketov. Nemali by ste ho preto vynechávať, a to isté platí aj pre exotické korenie. Pridajte k teľacine kurkumu plnú antioxidantov a doprajte chuťovým bunkám vašich detí pôžitok z indického jedla.
Ingrediencie
- 150 g mrkvy
- 60 g zemiakov
- 10 g teľacieho mäsa
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- ¼ čajovej lyžičky kurkumy
Postup
Mrkvu a zemiaky opláchnite pod tečúcou vodou a ošúpte. Zemiaky nakrájajte na menšie kocky a mrkvu nastrúhajte na tenké prúžky. Nadrobno nakrájajte aj kvalitné teľacie mäso. Takto nakrájané ingrediencie vložte do parného variča Beaba, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Po uvarení zlejte prebytočnú vodu do malej misky a uvarenú zeleninu s mäsom vložte do mixéra. Pridajte olivový olej a kurkumu a dôkladne rozmixujte. Ak je to potrebné, prilejte vodu, v ktorej sa suroviny varili a opäť rozmixujte. Takto pripravené jedlo môžete podávať samostatne alebo s ryžou.