Chcete svojmu dieťatku v ranom veku dopriať čo najviac chutí? Zahrňte do jedálnička nielen teľacie mäso, ale aj petržlen, ktorý je popri mrkve odsúvaný na vedľajšiu koľaj. Jedlu pritom dodá originálnu chuť pripomínajúcu aníz, nehovoriac o tom, že táto koreňová zelenina je prospešná pre srdce, kosti, trávenie, pokožku aj imunitu.
Ingrediencie
- 140 g petržlenu
- 60 g zemiakov
- 10 g kvalitného teľacieho mäsa
- 1 menšia kocka masla
Postup
Petržlen a zemiak ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Na kocky nakrájajte tiež teľacie mäso a spolu so zeleninou vložte do parného variča. Prilejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Na záver udusené mäsko so zeleninou rozmixujte spolu s kúskom masla a ak je to potrebné, prilejte vodu.