Vymeňte v lete ťažké vyprážané jedlá za ľahké šaláty, ktoré organizmus v horúcom počasí nezaťažujú. Chutný losos v spojení so sviežou uhorkou a sýtymi zemiakmi vytvárajú perfektnú harmóniu chutí, ktorú ešte viac pozdvihne výrazný kôpor.
Ingrediencie
- 120 g uhorky
- 60 g zemiakov
- 30 g lososa
kôpor - 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na kocky veľké približne 1 cm. Lososa takisto nakrájajte na malé kúsky, no dôkladne skontrolujte, či sa v ňom ešte nenachádzajú kosti. Spolu so zemiakmi ho vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Medzičasom očistite uhorku a nakrájajte ju na malé kocky. V mise zmiešajte uvareného a vychladeného lososa, zemiaky a uhorku, pridajte olivový olej a štipku kôpru.