Dostaňte všadeprítomnú jarnú zeleň aj na taniere vášho dieťatka! Nič počas jari nezasýti lepšie ako hustá krémová polievka z čerstvých hráškových strukov. Pre intenzívnejšiu a lepšiu chuť pridajte dusenú šunku a zdravý obed či večera je na svete!
Ingrediencie
- 150 g čerstvého hrášku
- 1 biela cibuľa
- 60 g zemiakov
- 20 g údenej šunky
- kúsok masla
Postup
Očistite zemiaky a cibuľu a nakrájate ich na malé kocky. Potom očistite aj čerstvý mladý hrášok a spolu s ostatnou zeleninou ho vložte do parného variča. Dolejte vodu po úroveň tri a uvarte. Takto uvarené suroviny presuňte spolu so šunkou a maslom do mixéra a rozmixujte, kým nie je konzistencia krémová. Pre jemnejšiu chuť môžete pridať aj smotanu na varenie. Polievku pred podávaním ozdobte údenou dusenou šunkou, lístkami mäty a servírujte s opečenou bagetkou.