Cvikla zažíva v posledných rokoch medzi trendy mamičkami poriadny boom. Deti priláka svojou farbou, ale rodičia v nej určite objavia množstvo benefitov. Červená repa má detoxikačné účinky, chráni pred rakovinou, znižuje krvný tlak, podporuje lepší športový výkon a do jedálnička by ju mali zahrnúť aj tehotné ženy - cvikla totiž znižuje riziko vývinových chýb u nenarodených detí.
Ingrediencie
- 1 cvikla nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka cíceru
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice tahini pasty
- ¼ šálky olivového oleja
- soľ podľa chuti
Postup
Cviklu a cesnak vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a uvarte. Potom dajte tieto suroviny do mixéra, pridajte zvyšné ingrediencie a mixujte. Podľa potreby pridajte viac oleja či soli a mixujte, až kým nebude hmota pripomínať pyré. Cviklový hummus podávajte ako prílohu so zeleninou, ale aj s mäskom.