Cviklový hummus

09. aug'18
Cviklový hummus

Cvikla zažíva v posledných rokoch medzi trendy mamičkami poriadny boom. Deti priláka svojou farbou, ale rodičia v nej určite objavia množstvo benefitov. Červená repa má detoxikačné účinky, chráni pred rakovinou, znižuje krvný tlak, podporuje lepší športový výkon a do jedálnička by ju mali zahrnúť aj tehotné ženy - cvikla totiž znižuje riziko vývinových chýb u nenarodených detí.

Ingrediencie

  • 1 cvikla nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka cíceru
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 2 polievkové lyžice tahini pasty
  • ¼ šálky olivového oleja
  • soľ podľa chuti

Postup

Cviklu a cesnak vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a uvarte. Potom dajte tieto suroviny do mixéra, pridajte zvyšné ingrediencie a mixujte. Podľa potreby pridajte viac oleja či soli a mixujte, až kým nebude hmota pripomínať pyré. Cviklový hummus podávajte ako prílohu so zeleninou, ale aj s mäskom.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.