Čerešňovo-jablkový puding

10. aug'18
Čerešňovo-jablkový puding

Pri pohľade na tento recept možno budete nechápavo krútiť hlavou, no dajte mu šancu! Puding z čerešní a jabĺk je síce sladký, no pritom neobsahuje žiadny pridaný cukor. Vajíčka sú zároveň bohaté na vápnik a bielkoviny a v spojení s mliekom a ovocím je táto sladká pochúťka plná vitamínov a minerálov.

Ingrediencie

  • ½ krajca staršieho chleba
  • ¼ šálky mlieka
  • ½ vajíčka
  • ¼ šálky jabĺk
  • ⅛ šálky čerešní

Postup

Chlieb nakrájajte na kocky, dajte do misky a zalejte mliekom. Nechajte aspoň polhodiny odstáť, aby chlieb dobre nasiakol. Potom dajte chlieb spolu s vajíčkom do mixéra a poriadne rozmixujte. Pridajte ošúpané a nakrájané jabĺčka a odkôstkované čerešne. Celú zmes premiešajte, dajte do formy a opatrne vložte do parného variča. Dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Nakoniec nechajte puding ešte vo forme vychladnúť a takto vychladený podávajte.

 

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.