Aj telo po pôrode môžete milovať

26. nov'18
Aj telo po pôrode môžete milovať

Ak patríte medzi čerstvé mamičky, alebo sa týmto krásnym titulom budete môcť o chvíľu popýšiť, zrejme o tele po pôrode viete svoje. Na internete sa aj napriek tomu stretnete s rôznymi diskusiami a názormi na to, ako by malo vyzerať telo po pôrode, pričom ideály udávajú najmä herečky, speváčky a modelky. Ako však vyzerá popôrodné telo obyčajnej mamičky, ktorá všetok svoj voľný čas venuje bábätku?

Práve ste porodili bábätko - živý dôkaz toho, čo všetko telo ženy dokáže. Cítite lásku, akú ste nikdy predtým necítili, užívate si každý moment s bábätkom a jeho bacuľaté líčka, bruško a tučnučké nožičky by ste najradšej zakaždým vybozkávali. Pri pohľade na svoje brucho vás však už prepadajú trochu iné myšlienky. Vaše brucho totiž ani zďaleka nevyzerá tak, ako vyzerajú všetky instagramové hviezdy len pár dní po pôrode. Tento blog je tu na to, aby vás uistil, že je to úplne v poriadku.

Telo po porode

Deväť mesiacov vs. pár dní

Telo ženy počas tehotenstva prechádza rôznymi zmenami, ktoré v tom ideálnom prípade trvajú deväť mesiacov. Vyvrcholia pôrodom, ktorý môže trvať celé hodiny a mamičku pripraví o veľa síl. Tie však rýchlo získa späť, pretože práve porodila človiečika, ktorý ju potrebuje najviac na svete. Čakať, že telo sa vráti do “pôvodného” stavu za pár dní, hoci posledná zmena mu trvala deväť dlhých mesiacov, je nereálne. Uvedomte si, že mľandravé a neforemné brucho, ktoré vás po pôrode čaká, časom zmizne.

Možno budete mať práve na základe dokonalých popôrodných fotiek na sociálnych sieťach pocit, že musíte odmakať minimálne 4 hodiny denne v posilňovni. Pravdou však je, že na zhodenie prvých popôrodných kíl a zbavenie sa popôrodného bruška vám bude stačiť bábätko. Postará sa o to nielen dojčenie, ale aj nekonečné skláňanie sa nad postieľku, nosenie bábätka, prechádzky či upratovanie.

Telo, ktoré zarába

Niekto počas tehotenstva priberie 20 kíl, niekto ledva toľko, koľko váži bábätko. Rovnaké je to aj so zhadzovaním kíl po pôrode a tým, ako vyzerá vaše brucho. Skúste sa preto na zdanlivo dokonale vyzerajúce mamičky zo šoubiznisu pozrieť inými očami. Ony svojím telom zarábajú peniaze, preto je pre ne dôležité dostať sa čo najskôr do formy. Možno majú podpísanú zmluvu k novému filmu, v ktorom sa vyzlečú do plaviek, možno ich pár týždňov po pôrode čaká módna prehliadka a možno je cvičenie jednoducho takou dôležitou súčasťou života, že sa jej nemienia vzdať ani na pár týždňov. V prvom rade však od nich fanúšikovia čakajú pekné inšpiratívne fotky, preto len máloktorú celebritu uvidíte na sociálnej sieti zvečnenú v popôrodných plienkach so stále vypuklým bruškom, ako sa zvíja v bolestiach a krváca. A úprimne, zverejnili by ste takú fotku vy?

Porod zmeny

Sebaláska nie je len pre tínedžerky

Organizmus ženy je po pôrode plný hormónov, a tu sa dostávame k jednému z hlavných dôvodov, prečo majú ženy po pôrode pocit, že musia vyzerať dokonale - premýšľajú emocionálne, nie logicky. Je prirodzené, že telo čerstvej mamičky potrebuje na zotavenie nejaký čas, minimálne šestonedelie a maximálne toľko času, koľko jednoducho potrebuje. Každý organizmus je iný, každá žena reaguje na tehotenské zmeny inak, no na telo po pôrode by mali všetky reagovať rovnako - je to moje telo, dokáže úžasné veci a budem ho milovať, nech už vyzerá akokoľvek. Naučte sa milovať samu seba v tomto momente, pretože vám dal najväčší dar - vaše dieťa.

Zmeny, ktoré vás čakajú krátko po pôrode, sú prirodzené a aj keď sa vám vaše telo nepáči, naučte sa ho prijať také, aké je. Nebude tak predsa vyzerať navždy, no dieťatko, ktoré ste vďaka jeho sile priviedli na svet, vám bude robiť radosť do konca života.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.