Pleťové masky z detských kašičiek

18. feb'21
 Krása,
Pleťové masky z detských kašičiek

Deťom chceme dopriať už od malička to najlepšie, no ako milujúce mamičky na seba často zabúdame. Kedy ste si naposledy dopriali hodinku iba pre seba a rozmaznávali sa, zatiaľ čo o deti sa stará partner? Pripravte drobcom chutné kaše, ktoré ich zachránia v prípade vlčieho hladu a trochu odoberte aj pre seba. Z detských kašičiek sú totiž skvelé pleťové masky.

Každá trendy mama vie, že kvalitné potraviny dokážu telo vyživovať nielen zvnútra, ale aj zvonka. Dôkazom sú nasledujúce pleťové masky pripravené z detských kaší, ktoré vašu pleť zbavia nečistôt, vyhladia ju, rozjasnia… jednoducho dajú zbohom unavenej pleti, na ktorú sa denno-denne pozerajú v zrkadle milióny mamičiek po celom svete.

Ovsená maska s hruškou a datľami

Ovsená kaša (samozrejme studená, teplá patrí iba do žalúdka) je dokonalým pomocníkom, ktorý perfektne vyživuje vašu pokožku. Je bohatá na aminokyseliny, ktorú sú nevyhnutné pre obnovu kožného tkaniva a ako maska vám pomôže zbaviť sa nechcených tmavých škvŕn a začervenaní na pleti. Ovos má navyše upokojujúce vlastnosti, pomáha redukovať výskyt vyrážok, zmierňuje alergické reakcie a nanesením ovsenej masky upokojíte aj pleť spálenú od slnka. Hrušky sa zase postarajú o potlačenie známok starnutia, a to vďaka vysokému obsahu vitamínu C. Sladučké datle tiež urobia svoje - sú zdrojom málo známeho vitamínu P, ktorý zvyšuje pružnosť pokožky a kvalitu podkožného tkaniva, takže vaša pleť bude navyše jemná a hladká. Recept nájdete tu.

Avokádovo-ľanová maska a banánom

Avokádo chutí lahodne a poďakujú sa vám zaň nielen chuťové poháriky, ale aj pleť. Vďaka vysokému obsahu avokádového oleja a vynikajúcim antioxidačným vlastnostiam bude vaša pokožka hydratovaná a vláčna, banán zase zaistí jej pružnosť. Omega-3 mastné kyseliny v ľanových semienkach pomáhajú minimalizovať tvorbu vyrážok a začervenanie, pokožku zanechávajú jemnú, chránia ju pred poškodením a bojujú proti tvorbe kožného mazu, ktorý môže viesť k akné. Postup na výrobu masky nájdete tu.

"Pletove

Tekvicová maska s banánom a jogurtom

Banány sú vynikajúce nielen na prípravu smoothies, kaší či zákuskov, ale aj pleťových masiek. Vďaka vitamínu A bude pokožka hydratovaná a vy už viac nebudete poznať pocit suchej, nepríjemne napnutej pleti. Banány majú tiež protizápalové vlastnosti a úspešne bojujú so začervenaním pleti. Tekvica zase pleti pomôže bojovať s akné, a to vďaka vysokému podielu zinku. Takisto ako banán, obsahuje aj vitamín A a C, čo zvyšuje prirodzenú tvorbu kolagénu a zabraňuje predčasnému starnutiu. Túto schopnosť podporuje aj biely jogurt, ktorý s pomocou kyseliny mliečnej redukuje jemné vrásky, pigmentové škvrny a zjednocuje tón pleti. Masku vyrobíte podľa tohto receptu.

Uhorková maska s medovým melónom

Potrebujete pokožku upokojiť, zjednotiť tón pleti, zbaviť ju nadmerného mazu a omladiť? Stavte na uhorkovú masku s medom. O zázraky sa postarajú prirodzené vlastnosti uhorky, antioxidanty a oxid kremičitý. Keďže uhorka je z drvivej väčšiny tvorená vodou, maska sa postará aj do dostatočnú hydratáciu. A čo sladučký medový melón? Ten vďaka vysokému podielu vitamínu C a medi regeneruje bunky pokožky.

A ako takú masku pripraviť? Jednoducho do mixéra pridajte 2 šálky medového melónu (ošúpte ho a nakrájajte na kocky), 1 polievkovú lyžicu mätových lístkov, 1 polievkovú lyžicu limetkovej šťavy, pol šálky nakrájanej uhorky a pol šálky kokosového mlieka. Ingrediencie dôkladne rozmixujte, naneste na pleť, nechajte pôsobiť 15-20 minút a masku opláchnite. To, čo nepožijete na pleť, môžete vypiť ako lahodný osviežujúci drink.

"Pletove

zdroj foto: Freepik

Tekvicová maska

Vedeli ste, že tekvica obsahuje naozaj veľa vitamínu C? Ten dokáže zbaviť pleť pigmentových škvŕn a škvŕn po akné, znižuje vznik vrások a zmierňuje pocit vysušenej pleti. Tekvica je bohatým zdrojom lykopénu, prírodného antioxidantu, ktorý chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením. Potrebujete okrem týchto problémov pleť aj rozjasniť? Pridajte pár kvapiek medu, dobre premiešajte, naneste na pleť a nechajte sa rozmaznávať. Masku pripravíte podľa tohto postupu.

Oddýchnutá a spokojná mamina je vždy minimálne polovicou úspechu v starostlivosti o deti. Pripravte hladošom chutné kaše a sebe vyživujúce masky na pleť v jednom a užívajte si chvíľku pohody, ktorá patrí len a len vám. Každá mama si predsa po celodennej starostlivosti o deti a domácnosť zaslúži relax.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.