Mrkvovo-tekvicové pyré s tymiánom

18. okt'18
Mrkvovo-tekvicové pyré s tymiánom

Tekvicové pyré je základom celej jesene! Pridajte do tejto typickej jesennej kaše mrkvu a zemiaky, pridajte štipku tymiánu a príloha k hlavnému jedlu je na svete. Prípravou tohto pyré tak zabijete dve muchy jednou ranou - pripravíte tým najmenším chutnú kašičku a zvyšok rodiny si pochutná na dokonalej prílohe.

Ingrediencie

½ šálky nakrájanej maslovej tekvice
¾ šálky nakrájanej mrkvy
¾ šálky nakrájaných zemiakov
1 ČL olivového oleja
½ ČL tymiánu

Postup

Očistenú a nakrájanú zeleninu dajte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Keď je zelenina dostatočne naparená, presuňte ju do mixéra, pridajte olivový olej a tymián a dôkladne rozmixujte. V prípade, že je konzistencia príliš hustá, dolejte zvyšok vody z parného variča a opäť premixujte.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.