Špargľová polievka s treskou

21. máj'20
Špargľová polievka s treskou

Špargľová sezóna trvá krátko, preto si ju treba užiť naplno. Špargľa je bohatým zdrojom vitamínu E, obsahuje množstvo vlákniny a na druhej strane by ste v nej len ťažko hľadali nejaký tuk. V kombinácii s treskou deťom vyčarujete zdravú a výživnú polievku, ktorá ich telám dodá potrebné živiny.

Ingrediencie

  • 160 g čerstvej zelenej špargle
  • 60 g zemiakov
  • 30 g tresky
  • 1 čajová lyžička olivového oleja

Postup

Špargľu opláchnite pod tečúcou vodou, odlomte zdrevnatené konce a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpte a nakrájajte aj zemiaky a takisto tresku bez kostí. Nakrájané suroviny dajte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť na pare. Uvarené suroviny sceďte a v mixéri spolu s olivovým olejom dôkladne rozmixujte. Po chvíli pridajte šťavu, ktorá vznikla varením, aby mala polievka krémovú konzistenciu.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.