Špargľová sezóna trvá krátko, preto si ju treba užiť naplno. Špargľa je bohatým zdrojom vitamínu E, obsahuje množstvo vlákniny a na druhej strane by ste v nej len ťažko hľadali nejaký tuk. V kombinácii s treskou deťom vyčarujete zdravú a výživnú polievku, ktorá ich telám dodá potrebné živiny.
Ingrediencie
- 160 g čerstvej zelenej špargle
- 60 g zemiakov
- 30 g tresky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
Špargľu opláchnite pod tečúcou vodou, odlomte zdrevnatené konce a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpte a nakrájajte aj zemiaky a takisto tresku bez kostí. Nakrájané suroviny dajte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť na pare. Uvarené suroviny sceďte a v mixéri spolu s olivovým olejom dôkladne rozmixujte. Po chvíli pridajte šťavu, ktorá vznikla varením, aby mala polievka krémovú konzistenciu.