Chili už viac nie je pochúťkou iba pre dospelých. So štipkou fantázie viete toto obľúbené mexické jedlo pripraviť aj tým najmenším. Chutné morčacie chili bude vďaka parnému variču Beaba hotové v priebehu 15 minút a zjedené bude pravdepodobne ešte rýchlejšie!
Ingrediencie
- ½ šálky nakrájaných morčacích pŕs
- ⅛ šálky nakrájanej červenej cibule
- ½ plechovky s fazuľkami
- ½ plechovky s kukuricou
- ½ šálky nakrájaných paradajok
- 1 čajová lyžička mletého čili
- štipka soli a čierneho korenia
- červená cibuľa
- koriander
- avokádo
- strúhaný cheddar
- cherry paradajky
- tortilové placky
Postup
Morčacie prsia zbavené kože a nakrájané na menšie kúsky vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Po uvarení zlejte prebytočnú vodu (no nevylievajte ju úplne, ešte sa vám môže zísť) a morčacie prsia spolu s kukuricou, fazuľkou, cibuľou, paradajkami a korením dôkladne rozmixujte. Takto pripravené chili naservírujte do hlbokých tanierov alebo misiek, ozdobte nakrájanou cibuľkou, avokádom, cherry paradajkami, strúhaným syrom a koriandrom a podávajte s mierne opečenými tortilovými plackami.