Bezlepkové cviklové palacinky

03. sep'20
Bezlepkové cviklové palacinky

Ružovým palacinkám sa jednoducho nedá povedať nie. Pripravte deťom zdravšiu verziu obľúbených palaciniek, ktorá im bude chutiť rovnako, ak nie viac. Ružové palacinky z červenej repy a mandľovej múky sú navyše bezlepkové a bezlaktózové, takže sú vhodné aj pre malých alergikov.

Ingrediencie

  • 3 ks červenej repy
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1 vajíčko
  • ½ čajovej lyžičky vanilky
  • 2 polievkové lyžice agáve sirupu
  • 1 šálka mandľovej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • ¼ čajovej lyžičky soli

Postup

Cviklu nakrájajte na kocky, vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ a rozmixujte spolu s uvarenou červenou repou. V osobitnej mise zmiešajte mlieko, vajíčko, vanilku a agáve sirup a takto zmiešané ingrediencie pridajte k cviklovej zmesi.

Dôkladne premiešanú palacinkovú zmes nechajte pár minút odstáť a nakoniec pečte na panvici z každej strany približne 3 minúty, alebo kým nie sú palacinky dostatočne upečené. Servírujte s čerstvým ovocím, šľahačkou a čokoládou.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.