Ružovým palacinkám sa jednoducho nedá povedať nie. Pripravte deťom zdravšiu verziu obľúbených palaciniek, ktorá im bude chutiť rovnako, ak nie viac. Ružové palacinky z červenej repy a mandľovej múky sú navyše bezlepkové a bezlaktózové, takže sú vhodné aj pre malých alergikov.
Ingrediencie
- 3 ks červenej repy
- 1 šálka mandľového mlieka
- 1 vajíčko
- ½ čajovej lyžičky vanilky
- 2 polievkové lyžice agáve sirupu
- 1 šálka mandľovej múky
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- ¼ čajovej lyžičky soli
Postup
Cviklu nakrájajte na kocky, vložte do parného variča, do nádržky dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ a rozmixujte spolu s uvarenou červenou repou. V osobitnej mise zmiešajte mlieko, vajíčko, vanilku a agáve sirup a takto zmiešané ingrediencie pridajte k cviklovej zmesi.
Dôkladne premiešanú palacinkovú zmes nechajte pár minút odstáť a nakoniec pečte na panvici z každej strany približne 3 minúty, alebo kým nie sú palacinky dostatočne upečené. Servírujte s čerstvým ovocím, šľahačkou a čokoládou.