Francúzske vianočné poleno

19. dec'19
Francúzske vianočné poleno

Vianoce bez chutných vianočných zákuskov a pečiva si nevieme predstaviť. Ak hľadáte zdravú alternatívu, ste na správnom mieste. Tradičný francúzsky zákusok - vianočné poleno, poznajú po celom svete, no nepatrí práve medzi najzdravšie maškrty. S naším receptom ho však môžete bez obáv podávať aj tým najmenším a Vianoce vôbec nestratia svoje čaro.

Ingrediencie

  • 2 zrelé banány
  • 1 vajíčko
  • 40 g múky
  • 2 lyžice masla
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • vanilkový prášok alebo extrakt
  • 60 g tmavej alebo mliečnej čokolády

Postup

Banány ošúpte, nakrájajte na kolieska a spolu s vajíčkom, maslom a štipkou vanilky dôkladne rozmixujte. Do zmesi pridajte múku a prášok do pečiva a opäť premiešajte, aby vzniklo cesto. To vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180°C, kým nie je cesto upečené do zlatista. Medzitým si môžete vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu, ktorou upečené cesto naplníte a pevne zviňte ako roládu.

Časť čokolády si však nechajte na polevu - vychladenou, ale nie stuhnutou čokoládou potrite roládu a nožom alebo kuchynskou stierkou vytvorte textúru dreveného polienka. Ak chcete ešte viac umocniť efekt polena, odkrojte konce rolády a “prilepte” ich na strany, čím vytvoríte odrezané konáre.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.