Teľacie na provensálsky spôsob

10. okt'19
Teľacie na provensálsky spôsob

Servírujete svojim deťom iba hydinu a ostatným druhom mäsa sa vyhýbate? Začleňte do ich jedálnička aj kvalitné teľacie mäso. Má síce výraznejšiu chuť, no je skvelým zdrojom železa a obsahuje množstvo minerálov, ktoré podporujú zdravý rast detí. Toto teľacie na provensálsky spôsob s tapiokou si určite zamilujú!

Ingrediencie

  • 90 g paradajok
  • 70 g cukety
  • 30 g tapiokových perličiek
  • 20 g teľacieho mäsa
  • 1 čajová lyžička olivového oleja

Postup

V menšom hrnci nechajte zovrieť vodu a medzitým si pripravte paradajky. Na spodnej časti ich jemne narežte v tvare písmena X a na 30 sekúnd ich ponorte do vriacej vody. Následne ich sceďte a prepláchnite studenou vodou. Vďaka tomu sa dajú paradajky krásne rýchlo ošúpať. Ošúpané paradajky prekrojte na polovicu a odstráňte semiačka. Zároveň na tenké kolieska nakrájajte aj cuketu a na menšie kúsky zase teľacinu. Do parného variča nalejte vodu po úroveň 3, vložte paradajky, cuketu a mäsko a nechajte variť.

Podľa návodu na obale uvarte tapioku - tá je uvarená vtedy, keď sú guličky priehľadné. Uvarenú tapioku sceďte a odložte bokom. Na záver do mixéra vložte uvarené paradajky, cuketu a mäso, pridajte olivový olej a mixujte. Ak je to potrebné, prilievajte vodu, v ktorej sa zelenina s mäsom varila. Servírujte s uvarenou tapiokou.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.