Tradičný slivkový koláč na francúzsky spôsob

26. sep'19
Tradičný slivkový koláč na francúzsky spôsob

Oslaďte si pochmúrnu jeseň vynikajúcim tradičným koláčom! Chutný slivkový koláč si budete môcť spolu s deťmi vychutnávať bez výčitiek, pretože obsahuje iba minimum cukru, no maximum zdravých surovín. Nájdete v ňom živočíšne bielkoviny z vajíčok, rastlinné z mlieka, škrob z múky a vitamíny zo sezónnych sliviek. Nečakajte ani minútu a pustite sa do prípravy!

Ingrediencie

  • ⅓ vajíčka
  • 30 ml mlieka
  • 7 g roztopeného masla
  • 10 g cukru
  • 18 g múky
  • 50 g sliviek

Postup

Slivky dôkladne umyte, rozpolte a odstráňte kôstky. Do panvice nalejte mlieko, pridajte maslo a na miernom plameni zohrievajte dovtedy, kým sa maslo neroztopí a nespojí s mliekom. Počkajte, pokiaľ táto zmes trochu nevychladne a zatiaľ v miske rozmiešajte cukor s vajíčkom. Pridajte múku a znova poriadne premiešajte. Zmes vylejte do malej zapekacej misky, naukladajte ovocie a navrch vylejte zmes mlieka a masla. Takto pripravenú hmotu v zapekacej miske vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte uvariť. Po naparení nechajte koláčik trochu vychladnúť, no podávajte ešte stále teplý.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.