Rímska treska s feniklom

18. júl'19
Rímska treska s feniklom

V lete všetci automaticky siahame po ľahších receptoch, ktoré nezaťažujú náš organizmus. Pripravte jeden taký recept aj svojim deťom. Ľahko stráviteľná treska bez kostí na rímsky spôsob predstavuje ideálny obed v horúcom počasí, za ktorým by mala nasledovať už iba zmrzlina ako dezert!

Ingrediencie

  • 90 g paradajok
  • 80 g fenikla
  • 30 g ryže
  • 20 g tresky bez kostí
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup

Ryžu premyte vo vode a dajte do nástavca na ryžu spolu s 45 ml vody. Vložte nástavec do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Paradajky umyte a na cca 30 sekúnd vložte do vriacej vody, vďaka čomu ich celkom jednoducho ošúpete. Pod tečúcou vodou umyte fenikel, odrežte stonku a odstráňte vrchné listy. Následne fenikel rozrežte na štyri časti a spolu s ošúpanými paradajkami a treskou ho vložte do parného variča. Dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Všetky uvarené ingrediencie nakoniec spolu s olivovým olejom poriadne rozmixujte a podávajte s uvarenou ryžou.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.