V lete všetci automaticky siahame po ľahších receptoch, ktoré nezaťažujú náš organizmus. Pripravte jeden taký recept aj svojim deťom. Ľahko stráviteľná treska bez kostí na rímsky spôsob predstavuje ideálny obed v horúcom počasí, za ktorým by mala nasledovať už iba zmrzlina ako dezert!
Ingrediencie
- 90 g paradajok
- 80 g fenikla
- 30 g ryže
- 20 g tresky bez kostí
- 1 polievková lyžica olivového oleja
Postup
Ryžu premyte vo vode a dajte do nástavca na ryžu spolu s 45 ml vody. Vložte nástavec do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Paradajky umyte a na cca 30 sekúnd vložte do vriacej vody, vďaka čomu ich celkom jednoducho ošúpete. Pod tečúcou vodou umyte fenikel, odrežte stonku a odstráňte vrchné listy. Následne fenikel rozrežte na štyri časti a spolu s ošúpanými paradajkami a treskou ho vložte do parného variča. Dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Všetky uvarené ingrediencie nakoniec spolu s olivovým olejom poriadne rozmixujte a podávajte s uvarenou ryžou.