Aj taká chutná polievka ako paradajková sa dá pripraviť v parnom variči Beaba. Zároveň sa pri varení nemusíte báť, že paradajky stratia dôležité živiny, práve naopak. Lykopén, teda zlúčenina posilňujúca imunitný systém, znásobuje svoju silu práve počas tepelnej úpravy! Paradajkovú polievku si môžete vychutnať hneď po uvarení, ale v lete vás osvieži aj na studeno.
Ingrediencie
- cca 2 a pol šálky nakrájaných paradajok
- ¼ šálky feniklu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice octu
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
- ¼ šálky čerstvých bazalkových listov
- soľ podľa chuti
Postup
Nakrájané paradajky, fenikel, cesnak a bazalku vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a začnite variť. Potom dajte všetky uvarené ingrediencie do mixéra a pridajte ostatné suroviny. Polievku mixujte dovtedy, kým nebude konzistencia krémová alebo podľa vašich predstáv. Na záver môžete ozdobiť čerstvými paradajkami, balazkou a syrom.