Marhuľový trifle s rozmarínom

27. jún'19
Marhuľový trifle s rozmarínom

Počuli ste už o dezerte menom trifle? Ide o tradičný anglický dezert servírovaný v sklenených miskách či pohároch. Dôvodom sú krásne vrstvy, ktoré vďaka tomu vyniknú a prilákajú každého, kto tento dezert uvidí. Vďaka nášmu receptu nemusíte cestovať do Anglicka, aby ste si ho vychutnali - pripravíte ho aj v pohodlí domova!

Ingrediencie

  • 5 marhúľ
  • 10 čerstvých lístkov rozmarínu
  • 3 polievkové lyžice jemného tvarohu
  • 1 polievková lyžica trstinového cukru
  • 1 polievková lyžica ovsených vločiek
  • 1 polievková lyžica masla

Postup

Marhule umyte, odstráňte kôstky, nakrájajte na kúsky a vložte do parného variča. Do sitka na bylinky a korenie dajte rozmarín a opatrne tiež vložte do variča. Dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Kým sa marhule varia, v kastrólčeku na miernom plameni roztopte maslo, pridajte ovsené vločky a cukor. Keď sa táto zmes sfarbí do karamelova, odstavte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť. Po uvarení marhule rozmixujte (ale bez rozmarínu) a pyré dajte na pár hodín do chladničky.

Nakoniec prichádza tá najzábavnejšia časť - vrstvenie! Do sklenených pohárov ako prvú vrstvu vložte marhuľové pyré, nasleduje vrstva tvarohu a nakoniec chrumkavá zmes z ovsených vločiek a cukru. Postup vrstvenia opakujte, kým nie je pohár plný (vrchnú vrstvu by mala tvoriť chrumkavá sladká zmes) a podávajte!

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.