Počuli ste už o dezerte menom trifle? Ide o tradičný anglický dezert servírovaný v sklenených miskách či pohároch. Dôvodom sú krásne vrstvy, ktoré vďaka tomu vyniknú a prilákajú každého, kto tento dezert uvidí. Vďaka nášmu receptu nemusíte cestovať do Anglicka, aby ste si ho vychutnali - pripravíte ho aj v pohodlí domova!
Ingrediencie
- 5 marhúľ
- 10 čerstvých lístkov rozmarínu
- 3 polievkové lyžice jemného tvarohu
- 1 polievková lyžica trstinového cukru
- 1 polievková lyžica ovsených vločiek
- 1 polievková lyžica masla
Postup
Marhule umyte, odstráňte kôstky, nakrájajte na kúsky a vložte do parného variča. Do sitka na bylinky a korenie dajte rozmarín a opatrne tiež vložte do variča. Dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Kým sa marhule varia, v kastrólčeku na miernom plameni roztopte maslo, pridajte ovsené vločky a cukor. Keď sa táto zmes sfarbí do karamelova, odstavte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť. Po uvarení marhule rozmixujte (ale bez rozmarínu) a pyré dajte na pár hodín do chladničky.
Nakoniec prichádza tá najzábavnejšia časť - vrstvenie! Do sklenených pohárov ako prvú vrstvu vložte marhuľové pyré, nasleduje vrstva tvarohu a nakoniec chrumkavá zmes z ovsených vločiek a cukru. Postup vrstvenia opakujte, kým nie je pohár plný (vrchnú vrstvu by mala tvoriť chrumkavá sladká zmes) a podávajte!