Mandľové maslo s javorovým sirupom a škoricou

14. nov'19
Mandľové maslo s javorovým sirupom a škoricou

Orieškové maslá boli kedysi hudbou budúcnosti, no dnes sú už súčasťou takmer každej domácnosti. Vymeňte kupované mandľové maslo za to vyrobené doma, ktoré chutí omnoho lepšie! Potrebujete iba kvalitný mixér, pár surovín a niekoľko minút času.

Ingrediencie

  • 2 šálky mandlí
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 2 polievkové lyžice javorového sirupu

Postup

Mandle namočte do vody a nechajte ich takto odstáť, ideálne cez noc. Nasledujúce ráno zlejte vodu, mandle vložte do mixéra a dôkladne rozmixujte. Počítajte však s tým, že kým dosiahnete ideálnu konzistenciu masla, chvíľu to potrvá. Keď má zmes krásnu maslovú konzistenciu, pridajte soľ, škoricu a javorový sirup a znova chvíľu mixujte. Mandľové maslo uskladnite do sklenenej nádoby a vložte do chladničky. Takto pripravené maslo bez konzervantov vydrží cca týždeň. Ideálne je na hrianky s džemíkom, wafle, lievance či do ovsených kaší.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.