Slané lievance z quinoi

30. jan'20
Slané lievance z quinoi

Quinoa, jedna z najzdravších potravín sveta, pochádza z Južnej Ameriky, kde si ju nevedia vynachváliť. Ukrýva v sebe množstvo dôležitých látok a minerálov a má jednu obrovskú výhodu - môžete ju pripravovať nasladko aj naslano. V dnešnom recepte z tejto superpotraviny pripravíme chutné slané lievance, ktorých chuť si okamžite zamilujete.

Ingrediencie

  • ½ šálky quinoi
  • 1 vajíčko
  • ½ šálky kukurice z konzervy
  • 2 jarné cibuľky
  • ¼ šálky mozzarelly
  • ¼ šálky hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice plnotučného mlieka
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia

Postup

Ako prvé uvarte v parnom variči quinou podľa návodu na obale - použite nadstavec na ryžu. Následne v mixéri rozmixujte uvarenú quinou, vajíčko, kukuricu, nakrájanú jarnú cibuľku, mozzarellu, mlieko, múku, soľ a korenie - malo by vám vzniknúť cesto o niečo hustejšie ako palacinkové. Lievance opekajte na miernom plameni, až kým nie sú upečené dozlatista. Podávajte ich s paradajkovou salsou alebo ako prílohu k mäsku či grilovanej zelenine.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.