Quinoa, jedna z najzdravších potravín sveta, pochádza z Južnej Ameriky, kde si ju nevedia vynachváliť. Ukrýva v sebe množstvo dôležitých látok a minerálov a má jednu obrovskú výhodu - môžete ju pripravovať nasladko aj naslano. V dnešnom recepte z tejto superpotraviny pripravíme chutné slané lievance, ktorých chuť si okamžite zamilujete.
Ingrediencie
- ½ šálky quinoi
- 1 vajíčko
- ½ šálky kukurice z konzervy
- 2 jarné cibuľky
- ¼ šálky mozzarelly
- ¼ šálky hladkej múky
- 2 polievkové lyžice plnotučného mlieka
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
Postup
Ako prvé uvarte v parnom variči quinou podľa návodu na obale - použite nadstavec na ryžu. Následne v mixéri rozmixujte uvarenú quinou, vajíčko, kukuricu, nakrájanú jarnú cibuľku, mozzarellu, mlieko, múku, soľ a korenie - malo by vám vzniknúť cesto o niečo hustejšie ako palacinkové. Lievance opekajte na miernom plameni, až kým nie sú upečené dozlatista. Podávajte ich s paradajkovou salsou alebo ako prílohu k mäsku či grilovanej zelenine.