Sú jedlá, ktoré si priam pýtajú sladučký kompót. Tento zimný kompót s datľami je sladký aj bez pridaného cukru, a to najmä vďaka datliam a hrozienkam. Ak ho pripravujete pre menšie detičky, môžete ho rozmixovať na kašu, tým starším ho môžete podávať ako sladkú prílohu k hlavnému jedlu.
Ingrediencie
- 260 g jabĺk
- 2 datle bez kôstky
- 20 čerstvých alebo sušených bobuliek hrozna
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
Postup
Jabĺčka ošúpte, umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte na menšie kocky. Spolu s vykôstkovanými datľami a hrozienkami ich vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a nechajte variť. Po uvarení môžete ovocie s trochou vody rozmixovať na pyré, no môžete ho podávať aj takto uvarené na pare bez mixovania.