Kokosová polievka s kari, kuracím mäsom a kvakou

12. mar'20
Kokosová polievka s kari, kuracím mäsom a kvakou

Deťom treba neustále ponúkať nové podnety, ktoré priaznivo vplývajú na ich zdravý vývin. To isté platí aj pre chuťové bunky, ktoré deťom každý deň pomáhajú objavovať nové chute. Uvarte deťom netradičnú polievku, v ktorej hrá hlavnú úlohu kokosové mlieko, kari a kvaka - zelenina s dlhou históriou, ktorá sa k opäť vracia do kuchýň.

Ingrediencie

  • 2 hlávky kvaky
  • 30 g kuracích pŕs
  • ½ čajovej lyžičky mletého kari
  • 2 polievkové lyžice kokosového mlieka

Postup

Kvaku ošúpte, umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte na plátky. Spolu s nakrájanými kuracími prsiami a kari ju vložte do parného hrnca, dolejte vodu po úroveň 3 a varte 15 minút. Po uvarení všetky suroviny rozmixujte s kokosovým mliekom, kým nedosiahnete dokonalú krémovú konzistenciu polievky. Starším deťom, ktoré už papajú aj tuhú stravu, polievku mixovať nemusíte.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.