Kelové smoothie s parmezánom

20. feb'20
Kelové smoothie s parmezánom

Šalát alebo smoothie? Je viac než isté, že vaše deti si vyberú tekutú verziu, ktorú môžu vypiť cez veselú slamku. Smoothie má síce zelenú farbu, no vďaka parmezánu a slanine chutí naozaj výborne. A ak ho vaše dieťatko aj napriek dokonalej chuti odmieta piť, máme pre vás jeden trik - prelejte ho z priehľadného pohára do fľaše s motívom obľúbenej rozprávkovej postavičky.

Ingrediencie

  • 4 kelové listy
  • kúsok kvalitnej slaniny
  • strúhaný parmezán
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Kelové listy opláchnite pod tečúcou vodou, vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte na pare. Ak ste sa rozhodli do smoothie pridať aj slaninu, nakrájajte ju na malé kocky a pridajte ku kelu. Po uvarení kel spolu so slaninou, parmezánom a korením rozmixujte a ak je to potrebné, prilievajte vodu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Myslite na to, že slanina a parmezán sú dostatočne slané, preto nezabudnite smoothie pred osolením ochutnať.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.