Írske palacinky s kozím syrom

12. dec'19
Írske palacinky s kozím syrom

Niet pochýb o tom, že palacinkám deti nepovedia nie. Ale čo v prípade, že sú tie palacinky zelené? Možno stačí povedať, že vďaka špenátu ich obľubuje aj Pepek námorník. Špenát síce neobsahuje veľa železa, avšak na organizmus má aj napriek tomu veľmi priaznivý vplyv.

Ingrediencie

  • 40 g múky
  • 1 vajíčko
  • 120 ml mlieka
  • 180 g špenátu
  • 2 čajové lyžičky sezamového oleja
  • 40 g čerstvého kozieho syra

Postup

Čerstvý špenát vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte dusiť. Po udusení špenát spolu so sezamovým olejom rozmixujte a v osobitnej miske zmiešajte vajíčko s múkou a mliekom. Do tejto zmesi pridajte rozmixovaný špenát a dobre premiešajte. Palacinky pečte na dobre rozpálenej panvici potretej trochou oleja. Na záver palacinky potrite štedrou vrstvou kozieho syra, zrolujte alebo navrstvite na seba a podávajte. Recept môžete aj obmeniť - upečte klasické palacinky bez cukru a naplňte ich kozím syrom zmiešaným so špenátovou zmesou.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.