Niet pochýb o tom, že palacinkám deti nepovedia nie. Ale čo v prípade, že sú tie palacinky zelené? Možno stačí povedať, že vďaka špenátu ich obľubuje aj Pepek námorník. Špenát síce neobsahuje veľa železa, avšak na organizmus má aj napriek tomu veľmi priaznivý vplyv.
Ingrediencie
- 40 g múky
- 1 vajíčko
- 120 ml mlieka
- 180 g špenátu
- 2 čajové lyžičky sezamového oleja
- 40 g čerstvého kozieho syra
Postup
Čerstvý špenát vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a nechajte dusiť. Po udusení špenát spolu so sezamovým olejom rozmixujte a v osobitnej miske zmiešajte vajíčko s múkou a mliekom. Do tejto zmesi pridajte rozmixovaný špenát a dobre premiešajte. Palacinky pečte na dobre rozpálenej panvici potretej trochou oleja. Na záver palacinky potrite štedrou vrstvou kozieho syra, zrolujte alebo navrstvite na seba a podávajte. Recept môžete aj obmeniť - upečte klasické palacinky bez cukru a naplňte ich kozím syrom zmiešaným so špenátovou zmesou.