Hľadáte recept na zdravú sladkosť, nad ktorou deti nebudú ohŕňať nosom? Spojte silu sladučkých datlí a zdravej cvikly! Červená repa posilňuje imunitný systém, ktorý je v tomto jesennom období u detí oslabený, no do jedálnička by ju mali zaradiť aj budúce mamičky - kyselina listová obsiahnutá v cvikle totiž znižuje riziko vývinových chýb u nenarodeného plodu.
Ingrediencie
- 65 g odkôstkovaných datlí
- 10 g lyofilizovaných jahôd
- 20 ml roztopeného kokosového oleja
- 50 g sušeného kokosu
- 30 g mandľovej múky
- 75 g surovej cvikly
Na krém
- 45 g mascarpone
- 1 čajová lyžička kokosového oleja
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- 10 g sušeného kokosu
Postup
Cviklu nakrájajte na kocky, vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 3 a uvarte. Po uvarení cviklu nechajte vychladnúť a potom najemno nastrúhajte. V mixéri rozmixujte datle, jahody, kokosový olej, sušené kokos a mandľovú múčku dovtedy, až kým sa nevytvorí jemná pasta. Pridajte nastrúhanú cviklu a všetky ingrediencie spolu poriadne premiešajte, kým netvoria jednotnú zmes. Na dno formy na muffiny alebo multidávkovača Beaba dajte po jednej čajovej lyžičke hmoty a poriadne popritláčajte, aby cesto držalo pokope. Naplnené formy zatiaľ dajte do chladničky. Počas chladenia si pripravte krém, a to tak, že zmiešate všetky ingrediencie. Krémom potom naplňte samotné sušienky a dajte aspoň na 4 hodiny do chladničky.