Vitamínom v jarnej zelenine sa nič nevyrovná. Prvá jarná zelenina dodá organizmu vitamíny a minerály, ktoré sú po zime dôležité pre deti, ale aj pre dospelých. Výnimočnú chuť cukety v tomto recepte doplní svieža mäta a výrazný feta syr, ktorý je čerešničkou na torte.
Ingrediencie
- 1 šálka nakrájanej cukety
- 1 a ½ šálky nakrájaných zemiakov
- 1 čajová lyžička mätových lístkov
- syr feta
Postup
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na menšie kocky a rovnako nakrájajte aj cuketu. Zeleninu spolu s mätou vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a nechajte variť. Uvarené ingrediencie spolu so syrom rozmixujte a ak je to potrebné, na zriedenie pridajte vodu. Polievočku podávajte samotnú, ale môžete servírovať aj s opečeným chlebíkom alebo semiačkami.