Rebarborovo-jahodové crumble

30. máj'19
Rebarborovo-jahodové crumble

Dezert, ktorý ešte viac pripomína jar, by ste hľadali len ťažko. V tomto krásnom období sú totiž rebarbora a jahody najčastejšie používanými surovinami v zákuskoch. Typickú kyslú chuť rebarbory dokonale doplnia sladučké jahody a ak sa vám bude žiadať ešte viac sladkosti, vymeňte suchár za sladké sušienky alebo jednoducho pridajte sladidlo.

Ingrediencie

  • 1 menší suchár
  • 90 g jahôd
  • 60 g rebarbory

Postup

Stonku rebarbory umyte, odrežte oba konce a nakrájajte ju na menšie kúsky. Nakrájanú rebarboru vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a uvarte. Medzitým umyte jahody, odstráňte stonky a nakrájajte ich na štvrtinky. Uvarenú rebarboru rozmixujte, pridajte jahody a takto pripravenú zmes dajte do misky. Jahodovo-rebarborovú hmotu posypte rozdrveným suchárom. Podľa chuti môžete do receptu pridať cukor, med či javorový sirup, keďže rebarbora má svoju špecifickú chuť.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.