Dezert, ktorý ešte viac pripomína jar, by ste hľadali len ťažko. V tomto krásnom období sú totiž rebarbora a jahody najčastejšie používanými surovinami v zákuskoch. Typickú kyslú chuť rebarbory dokonale doplnia sladučké jahody a ak sa vám bude žiadať ešte viac sladkosti, vymeňte suchár za sladké sušienky alebo jednoducho pridajte sladidlo.
Ingrediencie
- 1 menší suchár
- 90 g jahôd
- 60 g rebarbory
Postup
Stonku rebarbory umyte, odrežte oba konce a nakrájajte ju na menšie kúsky. Nakrájanú rebarboru vložte do parného variča, dolejte vodu po úroveň 2 a uvarte. Medzitým umyte jahody, odstráňte stonky a nakrájajte ich na štvrtinky. Uvarenú rebarboru rozmixujte, pridajte jahody a takto pripravenú zmes dajte do misky. Jahodovo-rebarborovú hmotu posypte rozdrveným suchárom. Podľa chuti môžete do receptu pridať cukor, med či javorový sirup, keďže rebarbora má svoju špecifickú chuť.