Banánovo-orieškové lievance

11. okt'18
Banánovo-orieškové lievance

Užívate si s rodinkou na raňajky lievance či palacinky? Vďaka tomuto výživnému receptu si ich môžete užívať aj na obed či na večeru! Chutné a jednoduché lievance totiž obsahujú ovsené vločky plné výživných látok, ale aj banány a oriešky, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni. Vlašské orechy navyše znižujú vysoký cholesterol či krvný tlak a takisto pôsobia preventívne proti infarktu a priaznivo ovplyvňujú zrážanlivosť krvi a jej hustotu. Je to jednoducho výhra pre celú rodinu!

Ingrediencie

  • ¼ šálky ovsených vločiek
  • 2 PL múky alebo vanilkového proteínu
  • 1PL chia semienok
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • štipka škorice
  • štipka muškátového orieška
  • štipka soli
  • ½ šálky nakrájaného banánu
  • 1 vajíčko
  • ¼ šálky mlieka
  • 1 PL kokosového alebo trstinového cukru
  • ¼ šálky nasekaných vlašských orechov
  • 1-2 PL kokosového oleja

Postup

Ovsené vločky spolu s múkou/proteínom, chia semienkami, kypriacim práškom, nasekanými orechami, korením a soľou dajte do mixéra a poriadne rozmixujte. Mala by vám vzniknúť zmes podobná múke. Potom osobitne rozmixujte banán, vajíčka a cukor, pridajte mlieko a suché ingrediencie a všetko poriadne zmiešajte. Na kvalitnej panvici si rozohrejte 1 PL kokosového oleja a začnite s vyprážaním. Na každý lievanec postačí jedna menšia naberačka, keďže lievance sú menšie ako palacinky, no zato hrubšie. Opekajte z každej strany približne dve minúty. Podávajte s javorovým sirupom, orieškami, ovocím a poprípade jogurtom.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.