Užívate si s rodinkou na raňajky lievance či palacinky? Vďaka tomuto výživnému receptu si ich môžete užívať aj na obed či na večeru! Chutné a jednoduché lievance totiž obsahujú ovsené vločky plné výživných látok, ale aj banány a oriešky, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni. Vlašské orechy navyše znižujú vysoký cholesterol či krvný tlak a takisto pôsobia preventívne proti infarktu a priaznivo ovplyvňujú zrážanlivosť krvi a jej hustotu. Je to jednoducho výhra pre celú rodinu!
Ingrediencie
- ¼ šálky ovsených vločiek
- 2 PL múky alebo vanilkového proteínu
- 1PL chia semienok
- 1 ČL kypriaceho prášku
- štipka škorice
- štipka muškátového orieška
- štipka soli
- ½ šálky nakrájaného banánu
- 1 vajíčko
- ¼ šálky mlieka
- 1 PL kokosového alebo trstinového cukru
- ¼ šálky nasekaných vlašských orechov
- 1-2 PL kokosového oleja
Postup
Ovsené vločky spolu s múkou/proteínom, chia semienkami, kypriacim práškom, nasekanými orechami, korením a soľou dajte do mixéra a poriadne rozmixujte. Mala by vám vzniknúť zmes podobná múke. Potom osobitne rozmixujte banán, vajíčka a cukor, pridajte mlieko a suché ingrediencie a všetko poriadne zmiešajte. Na kvalitnej panvici si rozohrejte 1 PL kokosového oleja a začnite s vyprážaním. Na každý lievanec postačí jedna menšia naberačka, keďže lievance sú menšie ako palacinky, no zato hrubšie. Opekajte z každej strany približne dve minúty. Podávajte s javorovým sirupom, orieškami, ovocím a poprípade jogurtom.