Dlhý let s dieťatkom - zvládnite ho bez stresu

30. júl'18
Dlhý let s dieťatkom - zvládnite ho bez stresu

Plánujete zahraničnú dovolenku, no obávate sa, že dlhá cesta nebude nič pre dieťatko? Obavy pramenia aj v tomto prípade z nepoznaného. Odložte strach bokom a prečítajte si naše tipy na dlhý let s dieťatkom.

Mnohí rodičia sa toho obávajú, no život sa po narodení dieťatka nekončí. Aj s malým drobcom sa môžete bez obáv vydať na dovolenku lietadlom a užiť si nielen let, ale aj samotnú dovolenku. Zahoďte obavy a pripravte sa s nami. Vďaka našim tipom bude odteraz každý let s dieťatkom skvelým zážitkom!

Cestovanie dieta

Balenie s rozumom

  • V prvom rade si musíte uvedomiť, že nepotrebujete ani zďaleka toľko vecí, ako si myslíte. Všetky hračky pre dieťa nechajte doma a zbaľte maximálne 3 najobľúbenejšie, bez ktorých si vaše dieťatko nevie predstaviť ani jeden deň. Deti budú mať na dovolenke množstvo nových podnetov, pri ktorých zabudnú na všetky svoje hračky a či už tomu veríte alebo nie, aj taká fľaša na vodu môže byť nesmierne zaujímavá.
  • Zabudnite tiež na kolísku, postieľku, či detskú jedálenskú stoličku. Dnes už zrejme všetky hotely majú tieto veci ako samozrejmosť, no ak chcete mať istotu, pri rezervácii ubytovania si to vopred zistite.
  • Ak ešte vaše dieťatko používa plienky, hoci iba na noc, nebaľte si ich so sebou do batožiny, kde iba pridávajú na váhe a zaberajú miesto. Nechajte si ich poslať na vašu dovolenkovú adresu! Existujú dve možnosti - môžete ich objednať online a ako doručovaciu adresu uvediete hotel alebo privát, v ktorom budete dovolenkovať, alebo si ich na danú adresu pošlite sami.
  • Doma nechajte aj autosedačku a ak vopred viete, že ju budete potrebovať, prenajmite si v cieli auto, ktoré ju bude mať. Autosedačku majú aj mnohé taxíky, takže pri objednávaní nezabudnite spomenúť, že potrebujete taxík s autosedačkou. Cestovanie s dieťatkom nie je ničím nezvyčajným a nielen hotely, ale aj autopožičovne sú na niečo také celkom dobre pripravené.Deti lietadlo

Pred letom a počas neho

  • Rodiny s malými deťmi majú pri nastupovaní do lietadla prednosť, preto sa nebojte “predbehnúť” a tiež príďte na letisko s dostatočným predstihom. Mnohé letecké spoločnosti majú vo výbave lietadla špeciálne postieľky pre deti, no tie sú limitované váhou detí. Vopred si zistite limity spoločnosti, s ktorou letíte a upozornite ich na to, že vaše dieťatko bude jednu takú postieľku potrebovať. Ak vás čaká naozaj dlhý let, je pravdepodobné, že na palube budú pasažierom servírovať aspoň jedno jedlo. Aj na to, podobne ako na postieľku, upozornite spoločnosť aspoň 24 hodín pred odletom - to preto, aby vám vedeli pripraviť detskú porciu jedla.
  • Do príručnej batožiny si okrem nevyhnutných dokumentov pribaľte aj rodný list dieťatka, hoci letecká spoločnosť to nemá v podmienkach. Súčasťou tejto batožiny by mala byť jedna obľúbená hračka dieťatka, ale aj jedna úplne nová, nepoznaná, ktorá deti zabaví na dlhší čas.
  • Pri vyberaní spoločnosti je tiež podstatné to, či si priplatíte za kočík alebo ho máte “grátis”. Cestovanie s kočíkom nie je veľmi praktické, preto radšej pouvažujte nad nosičom alebo šatkou, ktorú oceníte aj počas prechádzok historickými chodníkmi.

Cestovanie s dieťatkom nemusí byť žiadna veda, stačí sa iba dostatočne pripraviť a najmä nestresovať. Stres sa totiž prenáša aj na deti a tie ho dávajú najavo nespokojnosťou a plačom. Užívajte si dovolenku už počas prípravy a letu a myslite na to, že aj ostatní raz boli deťmi alebo nejaké majú, preto vás určite pochopia.

Chceš mať prehľad o všetkých novinkách?
Zaregistruj sa do newslettera a budeš dostávať vždy nové informácie o zľavách a produktoch.